Rösta i YABA!
Visit http://www.ipligence.com

Tacksam 2013

2013-12-24 10.47.17
Året 2013 startade med en smäll. Ovanför oss tonade den gröna fyrverkeristjärnan ut samtidigt som vi möttes i en smällkyss kl 00:00. Berusade och bubbliga av kärlek skålade vi in det nya året tillsammans, djupt försjunkna i varandras ögon. Året 2013 började och slutar med djup kärlek. Precis som 2014 kommer att börja. Med hela storfamiljen samlad med bonusbarn och allt.
Det är då jag funderar och summera året som gått. Som var och en gör så här sista kvällen på året. Året som stundom gått väldigt fort och stundom väldigt långsamt. Året som innehållit ömsom sorger, ömsom glädje. Men allra allra mest lycka. Saker och ting som skulle varit på plats i slutet av detta år har inte riktigt hamnat på plats. Men det är på gång vilket är mycket skönt. Jag konstaterar samtidigt mycket glatt att jag har mycket att vara tacksam för under året 2013. Är livet tacksam att jag idag är lycklig iblandbo med min älskade Anna och att familjen blivit än större med två underbara bonusbarn. Helt otroligt hur bra livet kan bli och är.
På arbetsfronten har det från och till varit ett riktigt tufft år. Byråns nya inriktning har gett nya och väldigt kul utmaningar som stundom inneburit mycket jobb på liten tid. Och det kommer än fler stora utmaningar med start i januari 2014. Om detta kommer jag berätta mer om framöver på min andra blogg. Min andra blogg som kommer att vakna till liv igen under 2014. Det är något jag är tacksam över. Att jag under året börjat skriva igen. Mycket tack vare Anna som inspirerat och fått mig att hitta tillbaka till det skrivna ordet. Som pushar mig i våra samtal om språk, tonalitet, skrivtekniker m.m. Helt underbart.
2013-08-15 23.33.522013-04-14 00.37.14
En härlig milstolpe under året var att få se Leonard Cohen live för andra gången. Även denna gång på Globen fast på första rad tillsammans med min kära faster. Det var en riktigt magisk kväll och en riktigt härlig rening av själ och sinne. Helt fantastiskt och behövligt. Lika fantastiskt var det att se Jesus Christ Superstar med Ola Salo och company på Göta Lejon tillsammans med Anna. En helmysig och härlig eftermiddag och kväll som började med en lång promenad följt av en god fika, god trerättersmiddag på Göta Lejons restaurang och sedan själva föreställningen som var helt fantastisk bra.
2013-02-28 22.25.21
Tillsammans med far var jag och såg Jerry Williams Farwell Show på Cirkus. Det var också en mycket härlig kväll. Far fick en Jag-mötte-Lassie-upplevelse då Tommy Berggren gick av spårvagnen vid Nybroplan när vi skulle stiga på för färden ut mot Djurgården. Vi åt god mat i Cirkus restaurang innan föreställningen. Själva showen var verkligen en musikalisk biografi av en av Sveriges mest älskade slitvargs liv. Mycket bra produktion och suveränt framfört av både Jerry, solister och musiker.
2013-09-28 20.15.16
Och när jag sitter här nu och skriver om upplevelser vill jag passa på att tacka Twittervännen Rickard Söderberg som bjöd in mig och Anna till Körslaget. Via Twitter givetvis. Som Rickards VIP-gäster fick vi sitta allra längst fram under programmet. Alltid lika kul att se Gry tryggt leda ett livesänt program. Hon hade förstås en stabil uppbackning av en lika professionell och trygg studioman. Ytterligare en kul upplevelse var att se steadicam-operatörerna utföra sin nästintill svävande balettkoregrafi över studiogolvet för att helt synkade filma precisa bitar. Där vi satt hände det flera gånger att kamerakranen svischade ned precis framför våra fötter för att göra en åkning mot körerna. Mycket kul att se hela detta välsmorda maskineri. Dock lite bisarrt att även få se Lotto-dragningen live i studion i en av pauserna.
2013-08-24 19.00.40-1
Har haft den stora förmånen att få lyssna på när Anna sjungit i sina körer. Från stämningsfull kyrkokör till Bellmanspelets kör. I det sistnämnda var även bonusbarnen med och spelade. Både jag och döttrarna tyckte det var hur kul som helst att se föreställningen. Under Gnestastämman som jag och Anna bevistade följde jag med henne på sång-workshop. Karin Back som är en av Anna’s körledare höll i en jättekul sånglektion. Det var första gången jag deltagit i sångutbidning. Är mycket tacksam för att jag och Anna utvecklar varandra genom att vi visar varandra nya saker och vinklar av livet. Det är stor kärlek.
2013-05-19 23.06.39
Har upplevt mycket musik live under året. Men en stor sporthändelse jag och far fick uppleva i Globen var när Sverige slog Finland i VM-finalen i ishockey. Helt otrolig känsla och stämning. Även här fick far en Jag-mötte-Lassie-upplevelse när vi parkerat och mötte Ulf Elfving med son som parkerat en bil bort från vår. Men att få se alla hockeyhjältar spela i en VM-final var bara det stort. Att sedan se Sverige ta VM-guld på hemmaplan var helt otroligt. Och dessutom mot de finska lejonen. Wow. Jag och far tog en tur genom stan efter matchen för att fira med alla andra glada hockeyfans. När vi kom fram till Sergels torg var det så mycket folk där att polisen spärrat av och diregerade tillbaka oss samma väg som vi kom. På lunchen ett par dagar senare promenerade jag från kontoret till Kungsträdgården där guldhjältarna hyllades. Hur kul som helst att få uppleva. Hela Kungsträdgården myllrade av glädje och människor som tog emot guldhjältarna.
Är ytterst tacksam för att jag upplevt så mycket härligt, konstnärligt som sportsligt, tillsammans med för mig viktiga människor jag älskar.
2013-02-23 15.16.41
En stor milstolpe under året var att jag tillsammans med Caroline Björkgren genomförde vårt första SSMX i början av 2013. Stockholm Social Media Exchange blev en succé och vi ser fram emot vårt andra SSMX 2014 återigen på det suveräna Hilton Stockholm Slussen. Vi har lyssnat på deltagarna och förbättrat det som var mindre bra och behållt det som var bra. Passar på att säga att ni kan köpa biljett här.
Döttrarna har också klarat av stora milstolpar under året. Bland annat har Stortjejen börjat i förskoleklass och Lilltjejen på nytt dagis. Skolan och dagiset ligger vägg i vägg vilket underlättar vardagslogistiken väldigt mycket. Helt fantastiskt bra har det gått. Det är två riktigt glada och förväntningsfulla tjejer som varje morgon går upp för att gå till skola och dagis. Superbra lärare och pedagoger som ger allt och nya kompisar har de fått. Det är jag ytterst tacksam för.
Också tacksam för att döttrarnas mor också funnit kärlek. En bra sådan som döttrarna håller av högt och mycket. Som sagt, tacksam för att familjen blivit än större även där.
2013-12-22 12.28.54
Jag är mycket tacksam för att Kärrtorp med omnejd gick man ur huse för att visa att vi inte tolererar intolerans i vårt samhälle. Det var med ögon rörda till tårar jag och Anna närmade oss Kärrtorps torg 22 december. Den mängd med människor som samlats för att stå upp och  manifestera för fred och kärlek var helt otroligt. Jag gick med i tåget mot Kärrtorps IP där tjejerna varje vinter åker skridskor, varje vår och höst har utomhusaktiviteter. Där möttes jag av en stor folkfest. En helt otrolig eftermiddag full av kärlek som jag alltid kommer bära med mig.
Under hösten kom far för sig att flytta från Hyltebruk och mitt föräldrahem. Ett beslut som växt fram sedan mor gick bort men på väldigt kort tid förverkligas. I och med att han gick i pension i början av 2013 fick han större handlingsfrihet vilket underlättade beslutet. Han har nu flyttat närmare farmor och faster på ostkusten och sin uppväxtvist. Känns bra att han får en nystart som han är väl värd. Han har redan börjat finna sig tillrätta om än inte helt i det nya hemmet än. Men väl i den nya roll som pensionär. Att finna sig tillrätta i ett nytt sammanhang är inte alltid helt smärtfritt. Men det har gått hyfsat bra trots allt. Är mycket tacksam för detta och för min kära bror och svägerska som dragit ett stort lass vid hans flytt. När livet ter sig som det gör har man inte alltid möjlighet att vara överallt på en gång även om viljan är stor. Men vi gör det vi måste, olika tider och faser av livet, och på de vis vi kan.
2013-07-11 20.30.31
Tacksam är jag för att Gnesta visat sig från sin bästa sida under vår/sommar/höst. Har nog inte spenderat så mycket tid ute i trädgård eller avklarat fler löprundor och promenader som under 2013. Älskar att vara ute och fixa i trädgården. Allra helst tillsammans med Anna. Älskar att promenera och diskutera ting med min kärlek. Vår, sommar, höst som vinter. Och alla dessa härliga sommarkvällar vi haft, jag och Anna. Med som utan alla barnen. Det är med värme i mage och bröst jag ser tillbaka på det år som gått.
2013-12-31 15.20.16
20140102-172033.jpg
Och jag är så otroligt tacksam att jag får dela mitt liv med dig min älskade Anna och alla barnen. På alla de vis. Min kärlek till dig är evinnerligt stor.