Rösta i YABA!
Visit http://www.ipligence.com

Vad får jag ut av #tweetupsthlm - egentligen?

Skrev tidigare om att leva med ett skapande sinne. Att hela tiden ha projekt som håller en igång trots pappaledighet och andra fria stunder. Ett av dessa projekt är #tweetupsthlm – Som Twitter fast på riktigt. Ett härligt projekt som har gett mig väldigt mycket. Ökat självförtroende, mindre tvekan, fått handlingskraften tillbaka i mig. Men framförallt många härliga möten med nya personer och härliga vänner som numera ingår i mitt växande nätverk. För det är det #twetupsthlm går ut på. Ett neutralt forum utan satt agenda där deltagarna som möts är med och formar hur träffarna ska se ut. Och det sker på samma villkor oavsett yrkesuniform och på så vis blir det dessutom härligt gränsöverskridande.

Blev lite “ställd mot väggen” på den senaste #tweetupsthlm i fredags då jag fick frågan vad jag personligen får ut av #tweetupsthlm. Några pengar måste jag ju få? Men nej. Det får jag inte. Fick en öl av Stefan som har Bistron senast. Det enda materiella jag fått i samband med #tweetupsthlm. Har alltså inget avtal om procent på baren eller andra “smarta” dealar med de platser vi varit på. Det är inte det som är syftet eller målet med #tweetupsthlm. Syftet är de spännande mötena människor emellan. Och bonusen är att jag också får vara med och träffa alla.

- Men vad driver dig att gå upp ur sängen varje morgon? Blev följdfrågan.
- Att se till så att mina barn har det så bra de bara kan och mat på bordet.
Det är vad som driver mig i allt jag gör.

Dock har jag “synat” mig själv och kommit fram till att det jag faktiskt får ut av #tweetupsthlm personligen som är av värde naturligtvis är Personal branding eftersom jag och #tweetupsthlm är hårt knutna till varandra. I förlängningen ger detta också mig Employer branding vilket i sin tur säkert glädjer min arbetsgivare. För i och med att jag talar om vem jag är får jag den svenska följdfrågan, var jobbar du?, och då halkar jag per automatik in på byråns hisspitch som sitter i ryggmärgen. I slutändan vet alla vem jag är, var jag jobbar och med vad. Genom att bara vara den jag är blir jag ambassadörer för mig själv, #tweetupsthlm och min arbetsgivare. Men det är snarare en inte alls oangenäm bieffekt av att arrangera dessa events.

Niclas Strandh Facebook Länkkommentar 20100603

Och uppskattningen man får är ett härligt kvitto på att jag är rätt ute. För mycket av kommunikationen kring #tweetupsthlm bygger på erfarenheter från arbetslivet och andra projekt jag varit inblandad i. Och visst en del av kommunikationen är rena tester för att lära mig mer om hur man kan kombinera e-postutskick med sociala medier i en rak dialog. Och det fungerar.

Givetvis finns det flertalet idéer om hur #tweetupsthlm ska utvecklas. Dock med kärnan orörd i form av mötet människor emellan utan vinstintresse. Det kommer aldrig publiceras vinstgivande annonser på tweetupsthlm.se eller i kommunikationen runt omkring eventen. Dock information om andra passande arrangemang finns det idag utrymme för i e-postutskicken kostnadsfritt i ett fast mått och antal.
När detta skrivs håller nästa #tweetupsthlm på att planeras. Kommer gå av stapeln i juli och bli något lite extra är tanken. Om det är genomförbart återstår att se. Hjälp mottages gärna denna gång.

För det är alltid deltagarna som gör #tweetupsthlm till vad det blir.
Lev väl,
/N