Rösta i YABA!
Visit http://www.ipligence.com

#matoteater på Dramaten

Igår lördag avnjöt vi en fullomligt härlig afton på Dramatenrestaurangen Frippes och Dramatens uppsättning av Höstsonaten. Härligt magiskt måste jag säga. Hela aftonen började lite lätt kaosartigt med en t-banetåg som havererade vilket gjorde att vi fick tillbringa ca 40 minuter i en t-banevagn i tunneln mellan Skanstull och Medborgarplatsen. Dock mycket underhållande chaufför som på bästa vis försökte informera läget på sitt alldeles speciella vis. Oförglömliga fraser som ”…de försöker starta om hela tåget framför från grunden, ja hela tjofaderittan…”, ”… vi väntar på montörerna ska komma och reparera tåget framför…”, ”…vi hoppas de är så snabba och duktiga som vi vill att de ska vara…”, ”…nu är de här så nu är vi närmare än längst…”. Vi tog vår tillflykt så snart vi kommit ut från t-banan till en taxi vid Medborgarplatsen som tog oss till Frippes.

Wall of fame på Dramatenrestaurangen Frippes

Dramatenrestaurangen Frippes

Vi kom precis lagom för att säga hej till de närmsta deltagarna vid bordet av #matoteater och äta en mycket god varmrätt. Helstekt ankbröst med kryddig rödvinssky, jordärtskockspuré samt friterade svartrötter med ett gott glas rött till. #matoteater är en tweetup förtjänstfullt anordnad av @DRAMATEN s @MonaWallin där inbjudan gått ut via twitter. Ett utmärkt vis att använda twitter på.

Precis innan föreställningen Höstsonaten börjar

Höstsonaten sceneri

Själva uppsättningen av Ingmar Bergmans Höstsonaten var fullkomligt underbar. Marie Göranzon, Maria Bonnevie, Livia Millhagen och Johan Holmberg gör föreställningen otroligt starkt och bra. Musik, scenerier och effekter skapar ett riktig hårt, avskalat och känslofyllt rum som vibrerar av spänningen mellan huvudkaraktärerna Eva och Charlotte. Rummet rymmer också små inslag av värme och komik som lättar upp på vägen mot den oundvikliga krocken mellan mor och dotter. Livia och Johans karaktärer Helena och Viktor fyller skickligt ut scenen till en helhet med minnesbilder och känsloryttringar som anas precis under ytan.

Har ni möjlighet så gå och se Stefan Larssons uppsättning av Höstsonanten.

Tack @MonaWallin för en härlig helkväll! Nästa gång följer vi med på lite vin och trevligheter efteråt. Hoppas på fler #matoteater.

Chopin Prelude No.2 In A minor Op. 28 – Höstsonaten – Spotifylänk

Lev väl,
/N