Rösta i YABA!
Visit http://www.ipligence.com

Levande bilder i iPhonen

Har haft två sjukdagar. Eller mer riktigt jobbat hemma 1½ dag cirka. Enda sättet att få bort huvudvärken var att jobba eller vila. Magen gjorde det nödvändigt att vila plant. Idag tog jag vilandet på lite mer allvar så tillvida att jag skaffade iVideoCamera samt Bambuser apparna till iPhonen. Lagom aktivitet med mening i en soffa. Passade också på att se Camilla Läckbergs Stenhuggaren och Olycksfågeln under tiden på svtplay i teliaboxen.

iVideoCamera appen gjorde min iPhone 3G utan videoinspelningsmöjligheter till en liten videokamera. Blev nästan en 3GS, för 7 kr. Testade i min ensamhet att filma lite. När barn och sambo kom hem filmade jag minstingen, tryckte på Share Video därefter Email Video och ett par minuter senare hade farbror, farmor och farfar varsina mail innehållande rörlig bild på brorsdotter/barnbarn. Fantastiskt egentligen.

Dessutom går det med samma enkla förfarande att dela till många andra tjänster som Vimeo, TwelveSeconds, Twitter, Flickr, Facebook och YouTube. Även en liten FTP Transfer funktion som möjliggör överföring över wi-fi nätverket. Man får en ip-adress att knappa in i sin webbläsare på sin dator som gör att man hamnar i iVideoCameras egna lilla FTP Server. Smidigt. Och kul.

När leklustan var slut var det dags för nästa test. Bambuser. Makalöst roligt. Ska bara komma på en nytta med den för mig. Verkligen skoj att man kan sända live över nätet var man än är med lite hyfsad 3G täckning. Imponerande enkelt att använda. Gjorde en liten sida här i mitt digitala högkvarter. Sedan får vi se vad vi kan tänkas använda den till.

Gjorde ett par småtester som jag inte tyckte var något direkt att spara för eftervärlden.

Apropå iPhone småtittade jag på handbollen i den på http://mobil.nyhetskanalen.se/handboll medan jag nattade Ida. Multitasking.

Lev väl,
/N