Rösta i YABA!
Visit http://www.ipligence.com

Dagens intryck

dcsthlm0902_logo

Efter en heldag med DrupalCamp är man ganska trött i hjärnkontoret. Men hela dagen var mycket intressant. Till och med att lyssna på hur, när och varför man ska cacha i Drupal. Trots flitiga anteckningar är just det en kunskap som förmodligen inte kommer användas aktivt men otroligt bra att känna till.

Det som gjorde mest intryck och väckte mest ”jag vill veta mer”-känsla var Rob Purdies inledning om ”Using Scrum to manage Drupal projects”. Jag är ju lite lustigt lagd när det kommer till processer. Tycker det är bland det roligaste man kan pyssla med. Att organisera, effektivisera och ta fram processflöden. Som en kunddialog. Eller som i detta fall ett arbetssätt. Gillar scrums upplägg med att individen är fri och engagerad i sitt ansvar och att gruppen återkopplar hela vägen för att effektivt undanröja hinder, färdigställa uppgifterna och hela tiden komma framåt i en kreativ, trivsam anda. Känns som det finns ett par smarta russin att plocka ur den kakan även för mindre arbetsgrupper. Det stående morgonmötet som är satt till en kvart och sittförbud där alla i gruppen får svara på ”Vad gjorde du igår?”, ”Vad ska du göra idag?” och ”Vad hindrar dig?”. Detta skapar ett resonemang i gruppen som löser problem och utvecklar både individ och grupp plus att arbetet hela tiden kommer framåt.

Josh Koenigs dragning om ”The Cloud” var också extremt intressant men extremt späckat. Därav återkommer jag till denna och några av de andra dragningarna härnäst.

Som sagt. Dagen har varit lång och innehållsrik så jag delar upp det hela i flera inlägg. Följ taggen ”DrupalCamp09″ i etikettmolnet.

Nu måste hjärnan få sortera in all info och ladda upp sig inför morgondagen.

Lev väl,
/N